• +389 70 843 318 +389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

Зошто е оправдан штрајкот на новинарите на Newsquest

Рој Гринслејд Пред неколку месеци, Францис Раферти напиша: „Новинарската индустрија е во криза… Одговорот на сопствениците на весници е во намалување на персоналот и трошоците често по цена на инвестирањето во квалитетно новинарство.“ Нормално би помислиле дека е нормално Раферти, како офицер за комуникации на Националниот синдикат на новинари, да го каже токму тоа on the superficial i…

Повеќе
Scroll Up