• ++389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

Во Битола претставен Нацрт колективниот договор

Синдикатот на новинарите и медиумските работници во Македонија (ССНМ), денеска во Битола го претстави предлог колективен договор за медиумска индустрија 맥켄나의 황금 다운로드.

Тимот кој го подготвуваше колективниот договор и претседателката на ССНМ Тамара Чаусидис истакнаа дека во изработката на документот биле вклучени новинари, уредници, фоторепортери, сниматели, монтажери ,тонци и други стручни лица кои низ взаемна поддршка и солидарност овозможиле да се отслика реалната позицијата на вработените во целата медиумска индустрија mp3 freebies.
tamara-bitola„Колективниот Договор е во функција на вработените во медиумите, но и на сопствениците на медиумите, односно работодавачите katok theme. Договорот ќе ги штити достоинството, професионалните новинарски права и стандарди, работничките права на вработените и слободата на медиумите во согласност со правилата на Меѓународната федерација на новинари и Етичкиот кодекс на новинарите 테스트용 동영상 다운로드. Очекувам, сопствениците на медиуми во Битола да го потпишат Колективниот Договор кој е од заеднички интерес“ рече Чаусидис 침묵 기도 다운로드.
dragan bitola„Овој договор е во интерес на сите, и на сопствениците и на новинарите rurple 다운로드. Вистински газди и сопственици ќе прават висок профит од квалитетни медиумски производи, а тоа се добива со добро платени новинари и медиумски работници, кои даваат максимум и се кретивни , прават еклсузивни и квалитетни медиумски производи , и стануваат конкурентни на пазарат- тоа е стадардот за добивка за сите , за кој се бориме и ни треба вашата поддршка“ порача потпретседателот на ССНМ Драган Антоновски Phi Phi Phi Sound.bitola pres
Колективен Договор за работниците во медиумската индустрија е донесен во Словенија (1991), во Хрватска (1996), додека во другите држави членки на ЕУ ваквиот документ е традиција и практика од поодамна, беше нагласено на денешната прес конференција на ССНМ во Битола 사파리 한글 파일 다운로드.

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll Up