• ++389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

Промовирана бесплатната телефонска линија за помош при напад на новинари и медиумски работници

  Фото: Роберт Атанасовски

Мисијата на ОБСЕ во Скопје во партнерство со Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) денес во Скопје на прес-конференција ја промовираше бесплатната телефонска линија 0800-11-011 за помош на новинари во случај на закани, напади и насилство кон новинарите 아이온 2 모바일 다운로드.

Бесплатната телефонска линија ќе функционира 24/7 и ќе овозможи помош и поддршка на новинарите и медиумските работници во случај на заплашувања, закани, вербални или физички напади, онлајн вознемирување, родово насилство, уцени и останато загрозување на безбедноста mp3 for aninity.

Телефонскиот оператор ќе ги советува новинарите и медиумските работници како да постапат во одредени специфични ситуации преку информирање за механизмите на делување кои им се на располагање Suddenly download.

„Нападот врз новинарот е напад врз демократијата Stream live downloads. Заканите и заплашувањата често доведуваат до самоцензура, го ограничуваат просторот за проток на идеи и мислења.“ кажа заменикот шеф на Мисијата на ОБСЕ во Скопје Џеф Голдстајн Free with God. „ОБСЕ со својот сеопфатен пристап кон безбедноста, работи на обезбедување услови медиумите да работат слободно и новинарите да можат непречено и безбедно да ја вршат својата работа – без страв од заплашување или закани.“

В.д Call of Duty Mobile Download. претседателот на ССНМ Ѕвездан Георгиевски рече: „Квалитетно новинарство не е можно без постоење услови за безбедна работа на новинарите и медиумските работници 서경별곡 다운로드. Клучно е на нашите колеги да им овозможиме помош кога ќе се соочат со кој било вид на насилство.“

За време на прес-конференцијата, Мисијата донираше елеци и заштитни капи за репортери членови на Здружението на новинари (ЗНМ) 1급기밀 다운로드.

Scroll Up