• ++389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

Репортери без граници: Мало подобрување во Македонија

Во годинешниов извештај на Репортери без граници се бележи мало подобрување на степенот на слободата на медиумите во Македонија windows 7 디스크 이미지 다운로드. За разлика до минатата земјава се придвижи од 211 на 209-тото место на скалата.
Во извештајот се констатира дека систематски напади на слободата на печатот биле постојана карактеристика на деценијата на владеењето на Никола Груевски и неговата партија ВМРО, која конечно заврши кога ВМРО ги изгуби изборите во јуни 2017 година 훈민 워드 다운로드.
„Падот на режимот на Груевски доведе до мало намалување на владината контрола врз медиумите, но сé уште е прерано да се биде сигурен во намерата на Владата да создаде трајно подобрување на ситуацијата“ 아이폰 구글어스 다운로드.
Репортери без граници и годинава констатираат дека нема значителни промени во економската состојба на македонските новинари, кои обично се слабо платени и со несигурни работни места more hustle.

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll Up