• ++389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

Репортери без граници со спот против лажните вести

Организацијата Репортери без граници (РБГ) објави спот против дезинформирањето како еден од најголемите предизвици со кои е соочено новинарството, по повод обележувањето на Светскиот ден на слободата на медиумите map of Laos.

Телевизискиот спот, под наслов Борба против лажните вести, кој за РБГ го направи француската креативна агенција BETC, е дел од кампањата на таа организација против лажните вести 스카이에듀 동영상 다운로드.

Спотот ја споредува штетата која на луѓето им ја нанесуваат лажните фармацевтски или индустриски производи со политичката штета која произлегува од лажните вести или информации Movie Maker 2.1 Download.

„За разлика од традиционалните видови на лажни производи, чие влијание на здравјето или природната средина е видливо и мерливо, лажните вести ги поткопуваат темелите на демократијата на поподмолен начин“, се вели во соопштението на РБГ gta 바이스 시티 다운로드.

Генералниот секретар на таа организација, Кристоф Делоа, наведе дека содржината која точно и чесно се пласира е сè повеќе изложена на неправедна конкуренција која ја претставуваат спонзорираните содржини, пропагандата и гласините Download cotton candy.

Според неговите зборови, истражувањата покажуваат дека лажните вести циркулираат полесно од точните поради „сознаените предрасуди на луѓето“ Minuet sheet music download.

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll Up