• +389 70 843 318 +389 2 2671 201
 • ssnm.info@gmail.com
 • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

Што е за вас новинарството?

Со години забележуваме примери  на непринципиелен однос на политичарите кон медиумите и новинарите, што нè исправило пред дилемата: дали најголем дел од политичарите знаат каква е улогата на новинарите и медиумските работници и кое е нивното значење за демократијата high-resolution images?

Затоа, во пресрет на изборната кампања, Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ), Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) и Советот за етика во медиумите во Македонија (СЕММ) јавно им поставуваат девет, основни, прашања на политичките партии и коалиции кои ќе настапат на предвремените парламентарни избори 2020 година 총몽 완전판 다운로드. Дел од нив се однесуваат на нивните ставови за реформите во медиумскиот сектор, гледиштата кон новинарството и идеите што ги имаат околу создавање услови за развој и слободно дејствување на професионалните новинари и медиумски работници, односно за точно, навремено и објективно известување на граѓаните Download Brain God7.

Очекуваме политичките чинители во изборите кои се сериозни да дадат искрени одговори кои понатаму ќе можат и да ги спроведат, а со цел подобрување на слободата на изразување и независноста на медиумите во нашата земја Download Captain America Sybil War. Во наредните девет дена секојдневно и јавно ќе поставуваме по едно прашање со цел подигање на свеста за тоа што значи новинарството во едно демократско општество Download all the printers.

Новинарството е јавно добро и заслужува да добие таков третман, бидејќи нема демократска држава без професионално новинарство и доброинформирани граѓани Happy Death Day Korean subtitlesed.

Што е за вас новинарството?

 1. Како планирате да го поддржите професионалното новинарство на долг рок Download asp.net Dataset Excel?
 2. На кои принципи се заснова вашата медиумска стратегија за создавање услови за функционирање на независни медиуми Pixelmon download?
 3. Што ќе направите за подобрување на независноста на финансирањето на МРТВ и како ќе придонесете кон политичката независност на јавниот сервис Max & Ruby Download?
 4. На кој начин планирате да го поттикнувате колективното преговарање во медиумите, како еден од најдобрите начини за обезбедување на работничките права Go to the sheet music download? Како планирате да обезбедите почитување на основните работнички права во медиумите?
 5. Каков е вашиот план за спречување на влијанието на политичките и бизнис центри врз медиумскиот пазар?
 6. Што ќе направите за подобрување на безбедноста на новинарите и медиумските работници? Која е вашата стратегија за прекинување на неказнивоста?
 7. Што ќе направите за економската одржливост на професионалните локални медиуми?
 8. Како ќе ја гарантирате политичката независност на медиумскиот регулатор?
 9. Што ќе направите за да ја поддржите медиумската саморегулација и медиумската писменост?