• +389 70 843 318 +389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

Thirrje e Hapur për Çmimin e BE-së për Gazetari Investigative

Hapen aplikimet për dorëzimin e artikujve investigativë nga Ballkani Perëndimor dhe Turqia për Çmimin vjetor të Bashkimit Europian për Gazetari Investigative satellite map view.

Për këtë aplikim duhet të propozohen artikuj investigativë të publikuar nga 1 janari deri më 31 dhjetor 2019, dhe të lidhura me lirinë e shprehjes, sundimin e ligjit, transparencën, abuzimin me pushtetin dhe të drejtat themelore, korrupsionin dhe krimin e organizuar Roll Sinkla download.

Fondi i çmimeve për Maqedoninë e Veriut për vitin 2020 (për prodhime gazetareske të publikuara në vitin 2019) është 10,000 euro. Çmimi i parë do të jetë 5,000 euro, i dyti 3,000 euro, dhe i treti do të jetë 2,000 euro outputstream.

Individët ose grupet e gazetarëve kanë të drejtë të aplikojnë për të gjitha format e gazetarisë (shtyp, media online, radio dhe TV) të publikuara apo transmetuara në mediat e Maqedonisë së Veriut në gjuhën maqedonase, shqipe,  të minoriteteve ose në ndonjë tjetër gjuhë ndërkombëtare The latest is the download.

Artikujt e dorëzuar për aplikim duhet të jenë shfaqur në media të shtypura, online, radio apo TV gjatë vitit kalendarik 2019 2016 연하장.

Çmimet e BE-së për Gazetari Investigative në Ballkanin Perëndimor dhe Turqi synojnë të lartësojnë dhe promovojnë arritjet e gazetarëve investigativë si dhe të promovojnë vizibilitetin dhe cilësinë e gazetarisë në Ballkanin Perëndimor dhe në Turqi 지진파 다운로드.

Çmimet janë vijimësi e Çmimeve të BE-së për Gazetari Investigative në Ballkanin Perëndimor dhe Turqi dhe janë pjesë e projektit “Fuqizimi i Lajmeve Cilësore dhe Gazetarisë së Pavarur në Ballkanin Perëndimor dhe Turqi’ i administruar nga Rrjeti Ballkanik i Gazetarisë Hulumtuese (BiH) në partneritet me shtatë organizata mediatike Time You Loved. Sindikata e Pavarur e Gazetarëve dhe Punonjësve Mediatik si pjesë e konсorciumit, do të koordinojë me aktivitetet lidhur me konkursin në Maqedonisë së Veruit 콩순이 4기 다운로드.

Të gjithë partnerët e përfshirë në këtë projekt kanë ekspertizë të gjerë në fushën e lirisë së medias dhe janë njohur lokalisht dhe ndërkombëtarisht si organizata të fuqishme të pavarura mediatike 지멘스 프로그램 다운로드.

Juria e Çmimeve të BE-së përbëhet nga ekspertë të medias, disa prej të cilëve nga partnerët e projektit. Të tjerët janë marrë nga një rrjet i gjerë projektesh që kanë anëtarët e konsorciumit, të tillë si redaktorë, anëtarë të botës akademike dhe gazetarë me merita 바운지볼 다운로드.

Afati i fundit për të dërguar aplikimet është 27 korrik, 2020, 24:00 (CET).

Për më shumë detaje kontaktoni ssnm.info@gmail.com

Për të shkarkuar formën e aplikimit, kliko këtu.

Për të shkarkuar udhëzues për Aplikimin, kliko këtu..