Повик за сугестии за Законот за aудио и аудиовизуелни медиумски услуги

Владата ќе иницира измени во Законот за аудио и аудиовизулени медиумски услуги. Основа на новите измени е предлог законот  што петте медиумски организации ССНМ ЗНМ МИМ ВШ и ИКС ги поднесоа во Собранието во март 2016, но беше отфрлен од тогашното парламентарно мнозинство.Сега тој текст повторно е основа за идни измени.
ССНМ ве поканува да го прочитате матерјалот врз основа на кој ќе се дебатираат новите измени и да дадете свои предлози и сугестии.

Постојниот Закон за аудио и аудиовизулени услуги можете да го прочитате ТУКА. Измените на медиумските организации кои произлегоа од сугестиите на олеснувачот на пржинскиот договор Питер Ванхојте можете да ги видите ТУКА  а барањата за системски медиумски реформи на петте медиумски организации доставени до Владата ТУКА

Вашите забелешки, мислења и коментари се добредојдени!

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>