Конференција за синдикалните предизвици во регионот и Европа

Датум

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ)  на 14.12.2015 (понеделник) во хотел Холидеј Ин, во 10 часот, организира конференција За медиумските работи“. 

Поздравно обраќање ќе одржат Амбасадорот на Велика Британија, Чарлс Гарет и претседателот на ЕФН, Могенс  Блишер – Бјерегард.

press_900_500_70_c1_c_t

 

На конференцијата, министерот за труд и социјална политика, д-р Фросина Ташевска –Ременски ќе се осврне кон актуелните предизвици на министерството во однос на синдикализмот.

За состојбите на синдикатите, новинарите и медиумите ќе говорат Тамара Чаусидис (претседателка на ССНМ), Дејан Глигориевиќ (претседател на Синдикатот на новинари на Србија) и Јасмина Поповиќ ( Синдикат на новинари на Хрватска).

На конференцијата ќе бидат претставени – нацрт колективниот договор и Стратегијата за лобирање на ССНМ.

Поканети се новинари и медиумски работници да го проследат  настанот.

Настанот е дел од проектот „Работнички права на медиумските работници“ поддржан од Британската амбасада во Скопје.

Останати
објави

Сподели на...