• ++389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

Наградата „Роберто Беличанец“ за Мета, Порталб и Вистиномер

Годишната награда за Медиум промотор на новинарството како јавно добро – Роберто Беличанец“ 2019 која ја доделива Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) им припадна на Новинската ангенција „Мета“, порталот на албански јазик „Порталб“ и алатката за зголемување на отчетноста „Вистиномер“, изданија на Фондацијата „Метаморфозис“ 텔레그램 스티커 다운로드. На церемонијата која се одржа на 5…

Повеќе

Награда за медиум промотор на новинарството како јавно добро

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници вечер ќе ја додели на наградaта „Медиум промотор на новинарството како јавно добро – Роберто Беличанец“ 2019 со почеток oд 19:30 часот, во Јавна Соба 텔레그램 스티커 다운로드. Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници во 2018 година ја воспостави годишната награда „Медиум промотор на новинарството како јавно добро“ која…

Повеќе

ССНМ и ЗНМ: Нападите врз новинарите да бидат третирани како напади врз службени лица

netcat windows 다운로드 Преставници на Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници и на Здружение на Новинари на Македонија денеска се сретнаа со министерката за правда Рената Дескоска на која се разговараше за изменување и дополнување на Кривичниот законик во насока на поголема заштита на…

Повеќе

Доделени ЕУ наградите за истражувачко новинарство

Наградите на Европската Унија за истражувачко новинарство денес (петок) беа доделени во Јавна Соба во Скопје 텔레그램 스티커 다운로드. Првата награда на годинешниот конкурс беше доделена на новинарскиот тим на емисијата КОД, Снежана Лупевска Созен, Миомир Серафиновиќ и Билјана Николовска за серијата истражувачки емисии со наслов „Крадење идентитети на граѓани за криминални цели“ која се емитуваше на телевизија…

Повеќе

Доделување на „ЕУ награди за истражувачко новинарство“ 2019

Церемонијата на доделување на „Награди од Европската Унија за истражувачко новинарство“ 2019 за Македонија, која е огранизирана од Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници во соработка со Балканската истражувачка репортерска мрежа од Сараево,  ќе се одржи утре (петок) со почеток од 12 часот во Јавна соба 텔레그램 스티커 다운로드. На церемонијата ќе бидат доделени награди…

Повеќе

Thirrje e Hapur për Çmimin e BE-së për Gazetari Investigative

Hapen aplikimet për dorëzimin e artikujve investigativë nga Ballkani Perëndimor dhe Turqia për Çmimin vjetor të Bashkimit Europian për Gazetari Investigative 텔레그램 스티커 다운로드. Për këtë aplikim duhet të propozohen artikuj investigativë të publikuar nga 1 janari deri më 31 dhjetor 2018, dhe të lidhura me lirinë e shprehjes, sundimin e ligjit, transparencën, abuzimin me pushtetin dhe…

Повеќе

Kонкурс за „Награда од Европската Унија за истражувачко новинарство“

Отворен е конкурсот за истражувачки стории од земјите на Западен Балкан и Турција за годишната „Награда од Европската Унија за истражувачко новинарство“ 텔레그램 스티커 다운로드. На конкурсот може да се пријават сите новинари кои објавиле истражувачки стории во периодот од 1 јануари до 31 декември 2018 година, поврзани со следните теми: слобода на изразување, владеење на право, транспарентност,…

Повеќе

Конкурс на ССНМ за текст за публикацијата „Новинарството како јавно добро“

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) отвора конкурс за авторски текст на тема „Насилство и закани кон новинарите и медиумските работници“ што ќе биде објавен во јунскиот број на електронската публикација „Новинарството како јавно добро“ 텔레그램 스티커 다운로드. Конкурсот е отворен за сите членови на ССНМ, кои можат да испратат апликација на …

Повеќе

Конкурс на ССНМ за авторски текст

Фото: Роберт Атанасовски Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) отвора конкурс за авторски текст на тема „Работни права во регионалните и локалните медиуми“ што ќе биде објавен во електронската публикација „Новинарството како јавно добро“ 텔레그램 스티커 다운로드. Конкурсот е отворен за сите членови на ССНМ, кои можат да испратат апликација на  ssnm.info@gmail.com…

Повеќе

Конкурс на ССНМ за авторски текст

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) отвора конкурс за авторски текст на тема „Субвенции во медиумите и нивното влијание врз професионалното новинарство“ што ќе биде објавен во електронската публикација „Новинарството како јавно добро“ 텔레그램 스티커 다운로드. Конкурсот е отворен за сите членови на ССНМ, кои можат да испратат апликација на адреса ssnm.info@gmail.com…

Повеќе
Scroll Up