• ++389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

ССНМ со поддршка за иницијативата за заштита на свиркачите во Европа

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници е една од 75 организации кои го потшишаа отвореното писмо со кое го охрабруваат Советот на Европската Унија да ја прифати позицијата на Европскиот паралемент за заштита на свиркачите hcn 다운로드. Директивата за заштита на свиркачите моментално е во фаза на трипартитен дијалог 세븐 랜드 다운로드. Потписниците изразија…

Повеќе

ССНМ се приклучи на мрежата за борба против говорот на омраза во медиумите

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) се приклучи на Мрежата за борба против говорот на омраза во медиумите во која засега членуваат 16 граѓански организации, министерства и други државни институции hcn 다운로드. Мрежата беше формирана на иницијатива на Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ), а нејзиното формирање беше означено со денешното  потпишување на…

Повеќе

Промовирана бесплатната телефонска линија за помош при напад на новинари и медиумски работници

  Фото: Роберт Атанасовски Мисијата на ОБСЕ во Скопје во партнерство со Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) денес во Скопје на прес-конференција ја промовираше бесплатната телефонска линија 0800-11-011 за помош на новинари во случај на закани, напади и насилство кон новинарите hcn 다운로드. Бесплатната телефонска линија ќе…

Повеќе

Наградата за медиум промотор на новинарството како јавно добро за Алсат М

Наградата за медиум промотор на новинарството како јавно добро „Роберто Беличанец“, Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници вчеравечер и ја додели на телевизија Алсат М hcn 다운로드. На претставникот на Алсат М, главниот уредник Адмир Ќосе плакетата му ја врачи в.д 세븐 랜드 다운로드. претседателот на ССНМ, Звездан Георгиевски, кој истакна дека целта на…

Повеќе

Повик за номинации: „Медиум промотер на новинарството како јавно добро – Роберто Беличанец“

Тргнувајќи од премисата дека демократско општество кон кое Македонија се стреми е можно само доколку новинарството се третира како јавно добро, како инструмент преку кој власта е под постојана контрола и преку кој се заштитува јавниот интерес, Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници ја воспоставува годишната награда „Медиум промотер на новинарството како јавно добро“ која ќе го носи името…

Повеќе

ИКС ја најавува Неделата против лажните вести од 12ти до 18ти ноември

Институтот за комуникациски студии (ИКС) подготвува серија обуки, дебати, онлајн квизови и видеа, како дел од Неделата против лажните вести од 12ти до 18ти ноември hcn 다운로드. Активностите имаат цел да поттикнат критичко размислување и да ја подигнат свеста за штетата која лажните вести, манипулациите и дезинформациите, ја нанесуваат на целото општество 세븐 랜드 다운로드. „Новите медиуми нудат…

Повеќе

Новинарските организации усогласија критериуми за онлајн медиумите

Здружението на новинари на Македонија, Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници и Советот за етика на медиумите во Македонија, усогласија минимум критериуми што ќе помогнат во заштита и промоција на професионалното новинарство во онлајн медиумите hcn 다운로드. ЗНМ, ССНМ и СЕММ сметаат дека онлајн медиумите треба да ги почитуваат начелата и принципите на…

Повеќе
Scroll Up