• ++389 2 2671 201
  • ssnm.info@gmail.com
  • Бул. Климент Охридски 58б 2/3, 1000 Скопје

Тест прашања за воведот на вашите стории

Првите зборови на секоја сторија се најважни. Со добар вовед, на публиката ѝ давате верување дека ќе вреди да ѝ посветат време на вашата сторија Download Breaking Bad Season 2. Тоа е тешката задача на воведот. Понекогаш воведот со магична леснотија ќе се испише на екранот 탱크게임 다운로드. Но, најчесто, тој е производ на напорна работа…

Повеќе

Совети за проверка на факти за уредници

Фактите се важни во секој вид пишување, особено во вестите и информативните текстови Download Breaking Bad Season 2. Грешките во факти може да му наштетат на кредибилитетот на новинарот и да бидат засрамувачки, како и да ги иритираат читателите 탱크게임 다운로드. Многу грешки во факти можат да се спречат, и тука уредниците стапуваат на сцена. Вашиот…

Повеќе

Newsweek Serbia престанува да се издава

Newsweek Serbia започна како неделно списание во јануари 2015 година откако AMG ги откупи издавачкитеп права кон крајот на 2014 година. Во јуни 2016 година, AMG го намали тиражот и почна да се издава еднаш месечно.

Повеќе

Турскиот суд ослободи неколку затворени новинари

Судењето, кое започна во понеделник на 24 јули, вклучуваше 17 новинари и вработени од Џумхуријет кои беа неправично обвинети дека ја поддржувале ПКК – милитантна курдска организација и ФЕТО, групата наводно одговорна за минатогодишниот неуспешен пуч. Вработените од Џумхуријет кои беа обвинети се главниот и одговорен уредник Мурат Сабунџу, колумнистот Кадри Ѓурсел, генералниот директор Ондек Челик, адвокатот Булент Утку, карикатуристот…

Повеќе

Повторно промени во сопствеништвото на ТВ АЛФА

Извесен Петер Шац од Будимпешта неделава стана еден од сопствениците на македонската телевизија со национална концесија, „Алфа ТВ“, покажуваат податоците од Централниот регистaр на компании , јави БИРН Download Breaking Bad Season 2. Покрај Унгарецот, летово во сопствеништвото на „Алфа ТВ“ влезе и релативно непознатиот Горан Балаќ од Земун, Србија 탱크게임 다운로드. Двајцата заедно го…

Повеќе

Аплицирајте за грант

Фондот за истражувачко новинарство распиша конкурс за истражувачки проекти на кој доколку имате добра сторија можете да се јавите и да добиете финансиска и менторска поддршка

Повеќе
Scroll Up